DE ROUTE - Jonge Harten

DE ROUTE

Jonge Harten

Knelis
 • Prijs

  < 29 jaar € 5
  > 29 jaar € 6,50

 • Duur

  90 minuten

 • Locatie

  Festivalhart (Bloemstraat 38)

Test als eerste DE ROUTE uit!

DE ROUTE is een format waarbij we als festival op zoek gaan naar een andere manier van programmeren voor leerlingen in schoolverband. We willen tieners meenemen op een avontuur wat hen inkijk geeft in wat theater allemaal kan zijn en hoe het tot stand komt. Het is een oefening waarbij ontmoeting en dialoog even belangrijk zijn als de voorstellingen die we tonen.

Tijdens deze editie presenteren we de brugklassers onder andere drie performances die op zeer korte tijd gecreëerd werden door jonge regisseurs en MBO-theater studenten. Het duo van Girls in Woods, Renske Van Oosterhout en Jonas Baeke zijn de makers, de MBO studenten komen uit Groningen, Leeuwarden en Rotterdam.

Op de try-out van donderdag avond geeft Jonge Harten jou een inkijk in het werk wat op vrijdag exclusief voor jonge tieners is.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!