What Pessoa taught me - Jonge Harten

What Pessoa taught me

Marthe Koning

Victoriano Moreno
 • Prijs

  < 29 jaar € 9
  > 29 jaar € 14

 • Duur

  40 minuten

 • Locatie

  Grand Theatre 

 • Credits

  Concept en spel Marthe Koning, dramaturgie Hildegard De Vuyst, geluidsontwerp Boris de Klerk, lichtontwerp Erik van de Wijdeven, bewegingscoach Mooni van Tichel. Productie detheatermaker, Partners Workspace Brussels, stichting King Sisters en Via Zuid Met dank aan MAP, P.A.R.T.S, intro in situ Maastricht, Par Hasard,  Pictura  Dordrecht, Het Bos. Mede mogelijk gemaakt door Sabam for Culture en Janivo Stichting.

 • Kijkwijzer i

  PREMIERE

Hoeveel verschillende stemmen kan je tegelijk zijn? En hoe klinken die dan?

De Portugese dichter Fernando Pessoa versnipperde zijn bestaan en zijn poëzie over verschillende personen. Elke persoon is een andere poëtische ontsnappingsstrategie.

In What Pessoa taught me zoekt Marthe Koning naar al deze verschillende identiteiten. Ze doet Pessoa’s gedichten: soms grommend, soms zingend, soms fluisterend. Ze zoekt naar de verschillende versies van Pessoa maar komt vooral die van haarzelf tegen. Via Pessoa’s woorden vindt Marthe een grenzeloosheid: wanneer ben je jezelf en wanneer ben je een plaats, slechts, waar gevoeld wordt of gedacht?

Marthe Koning
Marthe Koning (1996) studeerde twee jaar Fine Art aan de kunstacademie van ArtEZ, waarna ze haar opleiding vervolgde aan Toneelacademie Maastricht. Daar studeerde ze in 2021 af aan de Performance opleiding. Ze maakt muzikale, fysieke performances: met haar stem snijdt ze rakelings langs een zorgvuldig opgebouwd beeldend schouwspel. Samen met haar zussen vormt Marthe het interdisciplinaire performance collectief King Sisters waarmee ze Song of the Sisters (Best of Fringe Award 2018), Talking Songs (2020) en Rebuilding a Voice (2022) maakten.

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!