4 PREMIÈRES OP 1 DAG - Jonge Harten

4 PREMIÈRES OP 1 DAG

Natuurlijk is elke dag op Jonge Harten speciaal, maar zaterdag 18 november is wel extra speciaal. Op deze dag kun je namelijk 4 voorstellingen in première zien gaan. Wij vinden natuurlijk dat je daar als de kippen bij moet zijn. De première van Out of Focus is inmiddels uitverkocht, maar als je een kaartje voor de andere 3 premières koopt krijg je bij het afrekenen van ons 10% korting.

De Noorderlingen | Brother Till – Out of Focus | 18 november 20.30 uur  (UITVERKOCHT)

Wat zie jij? Wat zie je niet? Soms zie je het leven voor een moment ultra scherp. Staat alles je helder voor de geest. Maar laten we eerlijk zijn; meestal is het gewoon vage shit. Ondefinieerbare flarden die we betekenisvol aan elkaar puzzelen. We doen steeds opnieuw een poging het te begrijpen. Wat wil het leven ons zeggen? Wat missen we? Moeten we kijken met meer focus of richten we onze aandacht op de verkeerde dingen?

In de performance Out Of Focus zien we tien jonge mensen zittend rondom een vuur. Starend in het licht. Op zoek naar helderheid binnen het bestaan. Blindgestaard, kijken ze elkaar aan. Slow but steady dooft het vuur en scrollt het leven rustig voorbij. Out Of Focus is een performance die je moet zien. Zet je spanningsboog op spanning.

Blijf kijken. Laat je niet afleiden.

Âmok/Âmok – contr (a / o) vers (e / u) s | 18 november 19.00 uur 

Iemand die radicaal, intens, maar toch hoopvol en teder is. Het personage herinnert zich, dat wanneer ze in de schaduw is, er licht moet zijn.

In dit stuk worden onderwerpen als vrijheid, identiteit en geloof uitgedaagd door middel van instinctieve bewegingen en gedrag. De delicate torens van identiteit, bestaan in een evenwicht tussen emancipatie en opsluiting, tussen het schilderij van het individu en het uniform. We lopen het risico ze te hoog op te stapelen, terwijl we op deze wankelende ivoren torens dansen.

Deze voorstelling is een transformatie van delicaat naar gevaarlijk.

Marthe Koning – What Pessoa taught me | 18 november 20.30 uur 

Hoeveel verschillende stemmen kan je tegelijk zijn? En hoe klinken die dan?

De Portugese dichter Fernando Pessoa versnipperde zijn bestaan en zijn poëzie over verschillende personen. Elke persoon is een andere poëtische ontsnappingsstrategie.

In What Pessoa taught me zoekt Marthe Koning naar al deze verschillende identiteiten. Ze doet Pessoa’s gedichten: soms grommend, soms zingend, soms fluisterend. Ze zoekt naar de verschillende versies van Pessoa maar komt vooral die van haarzelf tegen. Via Pessoa’s woorden vindt Marthe een grenzeloosheid: wanneer ben je jezelf en wanneer ben je een plaats, slechts, waar gevoeld wordt of gedacht?

Charles Pas – Person Longing for Human | 18 november 22.00 uur 

Een beeldende voorstelling over het verlangen, de hunkering naar een allesverzengende eenwording en waar je eveneens gehavend wordt achtergelaten.

We zitten in en stormen af op grote crisissen. Terwijl alles verschuift, onzekerder wordt en niets is wat het lijkt, is er een hyperfocus op liefde. Verlangen is de motor in Charles Pas’ nieuwe beeldende dansperformance Person Longing for Human. Drie performers jagen de begeerte in al haar verschillende vormen na. Dromend van complete samensmelting en zelfbehoud onderzoeken zij de rijkdom van liefde.

In een lustige choreografie wordt het lichaam continu bezeten door Eros. Een zoektocht waar zowel pijn als geluk tegelijk voelbaar zijn.
Op het slagveld van Person Longing for Human vind je een pleidooi voor het ongepantserd benaderen van de onstuimige liefde en het leven. Waarom zou jij het gevecht aangaan, terwijl je op voorhand al weet dat je gebroken achterblijft?