Masterclass Theater, Dans en Zang - Jonge Harten

Masterclass Theater, Dans en Zang

moON productions

 • Prijs

  € 12,50

 • Duur

  Deze masterclass is op maandag anders dan de masterclass op dinsdag. Je kan deze masterclasses afzonderlijk bezoeken, maar het heeft een meerwaarde als je beide masterclasses volgt.

  ma 20 nov 3 uur (13.00 – 17.00 uur)
  di 21 nov 3 uur (13.00 – 17.00 uur)

   

 • Locatie

  Grand Theatre 

 • Kijkwijzer i

  FIELD WORKSHOP

Cross-disciplinaire masterclass van moON productions Theater, Dans en Zang.

Wil je je creatieve horizon verbreden en je interesse voor theater, zang en dans verkennen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze unieke cross-disciplinaire masterclass op 20 en 21 november! We laten je graag kennis maken met de moON manier van werken waarin we de schotten tussen de verschillende podiumdisciplines weghalen en werken vanuit de gemeenschappelijkheid in plaats van de verschillen. We spreken niet meer over dé acteur of dé danser of dé zanger…eerder over de cross-disciplinaire performer.

Deze masterclass biedt een dynamische en boeiende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de podiumkunsten.

Door wie

In deze masterclass word je begeleid door regisseur/speldocent (ArtEZ/HKU) Hendrik Aerts, danser/choreograaf Manuel Paolini en zanger/performer/zangdocent (ArtEZ) Sterre Konijn.

Hendrik Aerts

‘Mijn doel is niet om van een zanger een danser te maken of van een acteur een musicus. Ik geloof in de kracht van de verschillende ambachten en werk daarom onder andere samen met een choreograaf en een vocal coach/muziekartiest. Wat ik wel wil is dat de traditionele ambachten elkaar gaan beïnvloeden. Ware Gesamtkunst heeft tijd, ruimte en investering nodig. Het is ook een onderzoek naar de rol en het belang van cross-disciplinaire performers in deze tijd. Als moON geloven we in dat belang en in discipline doorbrekende samenwerkingen.

Manuel Paolini

‘Mijn doel is om performers te begeleiden bij het verkennen van de verschillende, unieke manieren waarop ze zich met hun lichaam kunnen uiten. Ik geloof dat dansen een manier is om onszelf te leren kennen, zonder oordeel en angst.’

Sterre Konijn
‘Met haar interesse in muziek, taal en theater heeft Sterre Konijn een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres.’

 

 

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!