R... .U.. ..I. …S - Jonge Harten

R… .U.. ..I. …S

HKU / IPD kwartet

 • Prijs

  € 2,50

 • Belangrijke informatie

  R… .U.. ..I. …S  maakt gebruik van flikkerend licht, voor mensen met een overgevoeligheid voor licht en lichtflitsen is dit mogelijk geen geschikte ervaring.

 • Credits

  Makers Fabian Baauw, Tessa van Kooten, Dajo Malfliet & Lars Pubben (Interactive Performance Design 4) | Met dank aan HKU theater, Nieuwe Kerk Groningen: Tirtsa Liefting & Evert Jan Veldman, Anushka Chkheidze, Mannes Hofsink, Cantorij van de Nieuwe Kerk, Jonge Harten | Coaching Marcel Dolman, Guido Jansen & Anne de Veij.

 • Kijkwijzer i

  DEEPENING

R… .U.. ..I. …S

Overwinningen manifesteren zich op allerlei manieren, van de meest intieme persoonlijke verhalen tot aan wereldwijde gebeurtenissen. Zoals het licht niet zonder het donker kan bestaan, is de overwinning niks zonder de strijd. Maar hoe vaak sta jij stil bij deze mijlpalen? Neem je even de tijd om ze te overdenken? En nog belangrijker, vier je ze?  Stap binnen in deze interactieve belevenis en laat je gedachten afdwalen naar jouw, jullie, onze strijd en overwinningen. Ze mogen zo bescheiden of uitbundig zijn als je wil.  Deel, luister, dans, sta stil en vier. Via een symfonie van klanken, beelden en licht vieren we samen jouw, jullie, onze overwinningen.

R… .U.. ..I. …S is het afstudeerproject van het IPD-Kwartet, jaar 4

Zij zijn verhalenvertellers op het raakvlak van (ervarings)theater, interactie en technologie. Voor het eerste deel van hun afstuderen, hebben zij de kans gekregen om uit te vliegen naar Groningen en onder de vleugels van Jonge Harten hun makerschap verder te ontwikkelen.

Kom op 21 november na R… .U.. ..I. …S mee-eten met Mosterd na de Maaltijd in De Nieuwe Kerk

Jonge Harten gaat een samenwerking aan met Mosterd. Mosterd is een nieuw initiatief in Groningen: een creatieve plek voor onverwachte ontmoetingen. Waar we zoeken naar verbinding door samen te eten, maken, delen en experimenteren. Voor wie met liefde zin geeft voorbij grenzen. Op 21 november vindt vanuit Mosterd, ‘Mosterd na de Maaltijd’ plaats in de Nieuwe Kerk. Om 19.00 kun je aanschuiven voor een maaltijd. Hierbij wordt er naar afloop betaald naar draagkracht via een Tikkie.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!