THE DATING PROJECT: What is Love? - Jonge Harten

THE DATING PROJECT: What is Love?

Dan Mussett

 • Prijs

  < 29 jaar € 12,50
  > 29 jaar € 17.50

 • Duur

  80 minuten

 • Locatie

  Forum 

 • Credits

  Concept, scripting and direction: Dan Mussett | Technical concept and app development: Vincent Van Dijck | Scripting and dramaturgy: Barbara T’Jonck | Scripting and social media: Bianca Zueneli | Graphic Design: Michael Strebel | Executive Production: wpZimmer | Co-production: Europalia Arts Festival, KAAP,Stormopkomst, De Studio, Brakke Grond, C-takt, BOZAR. | Supported by: Royal Conservatory of Antwerp, Royal Academy of Fine Arts Antwerp, City of Antwerp, Flemish Government Activiteiten Premie | With thanks to: Tuning People, GRIP, Andreas Fleck, Zehra Proch, Pauline Scharmann, Rubina Pabani, Laurent Delom, MAXLab, CREATIE, Beatrice Peadrini and all the participants who have taken part in the many, many try-outs. 

   

What is Love? is een performatief rollenspel dat een groep vreemden uitnodigt om liefdes-, lust- en eenzaamheidssituaties na te spelen.

Dit gebeurt door een tijdelijke flashmob te vormen van moderne, aan het scherm gekluisterde geliefden die de alledaagsheid van de openbare ruimte verstoren. Van het proberen te raden naar de innerlijke werking van het hart van een voorbijganger, tot het achterlaten van een spoor van post-it briefjes voor een onbekende geliefde, tot het doen alsof je midden in een volwaardige breuk zit. De performance schommelt tussen het zichtbare en het onzichtbare, van acties die naadloos opgaan in het weefsel van het normale, alledaagse leven, tot acties die bijna kunstmatig, surrealistisch, griezelig lijken.

What is Love? is een spel in manipulatie dat de vraag oproept in hoeverre het alledaagse leven kan worden getransformeerd door technologie en in hoeverre ons hart kan worden beheerst door de duwende kracht van een smartphone die in elk van onze zakken zit.

“Deze performance is als een praline die je jezelf cadeau doet tijdens een dieet. Gun jezelf dit kleine ontwapenende avontuur, je komt er met een glimlach van terug.” – Gregory | curator Jonge Harten

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!