De rol van centrale gast Mohamed Yusuf Boss - Jonge Harten

De rol van centrale gast Mohamed Yusuf Boss

Farhad Khodadadzade

Door: Jonge Harten

X_YUSUF_BOSS programmeerde als centrale gast 2 voorstellingen op het het festival: Sea Wall, een beklemmende monoloog van acteur Emmanuel Ohene Bofaho bij Het Nationale Theater. En in het kader van FIELD: Yu Di Korsou, een dansvoorstelling van Juersson Hermanus (danser bij X_YUSUF_BOSS). Daarnaast stak het gezelschap een aantal bestaande eigen projecten speciaal voor Jonge Harten in een nieuw jasje. Je vindt ze hieronder.

X_YUSUF_BOSS werkt volgens de Afrikaanse filosofie Ubuntu: “Ik ben, omdat wij zijn”. En volgens het hiphop principe Each One Teach One. We werken in onze projecten daarom altijd samen met een breed team van verschillende creatieven, die hun eigen perspectieven meebrengen. Aan Jonge Harten werkten mee:

 • Ada Daniele (danser)
 • Shara Maaskant (danser & foto’s)
 • Rik van den Heuvel (componist)
 • Farhad Khodadadzade (videograaf)
 • Mohamed Yusuf Boss (artistiek leider)
 • Mark Fischer (zakelijk leider & creatief producent)

#No_Agenda (16 nov)
#_NO_AGENDA is een reeks online en offline gesprekken van X_YUSUF_BOSS. De titel zegt het al: de gesprekken hebben geen agenda en ontwikkelen zich in het moment aan de hand van de thematiek die in het werk van X_YUSUF_BOSS op dat moment centraal staat. Voor Jonge Harten ging X_YUSUF_BOSS onder andere in gesprek met acteur Emmanuel Ohene Bofaho van Sea Wall. Je luistert hier het gesprek. Ook is Mohamed in gesprek gegaan met de andere centrale gast: Alexandra Broeder. Je luistert hier het gesprek.

HIDDEN_X_Jonge Harten (18-26 nov)

HIDDEN is wat je altijd met je meedraagt. Het is wat achter je ligt, wat er is en wat gaat komen. Het zijn je familiebanden, je culturele wortels en alles waar je altijd bij kunt, maar wat je niet ziet. Wie andere perspectieven wil zien, verrijkt zijn leven. Zo ontdek je pas goed hoe universeel het leven is. Jij, ik, wij, de anderen: al onze verhalen dragen in de kern hetzelfde gevoel. HIDDEN verkent wat ons bindt en maakt het mogelijk ons in anderen te verplaatsen.

Voor HIDDEN_X_Jonge Harten ging X_YUSUF_BOSS aan de slag met jongeren van het ISK en Werkman college rondom het thema van het festival. De vraag: “wat is kwetsbaarheid voor jou?” stond centraal. In een performance, die tijdens de opening van het festival en de STAGE dag te zien is en een expositie in de foyer van de Machinefabriek, laten de jongeren hun verborgen wereld zien.

Deelnemers:

 • Diana, Zainab en Rayan Rahmoun
 • Hala Hamdoun
 • Yordanos Tekle Abrahali
 • Annemijn Folkerts
 • Anne Hoiting
 • Maiza Brand

AFAR XL (18 nov)

AFAR XL is een dansproject van het Groningse dansgezelschap X_YUSUF_BOSS, waarin met een steeds groter wordende groep dansers de scène ‘activism’ uit het stuk AFAR wordt bewerkt. De scène is geïnspireerd op de rellen in Hong Kong, waar een jongere generatie opstond voor hun toekomst. Met dit project wil het gezelschap een dialoog en beweging rondom hedendaags activisme in Groningen opstarten. Tijdens Jonge Harten wordt een deel van de choreografie ingestudeerd met het team van Jonge Harten. En er is een pop-up performance tijdens het openingsfeest van Roodkopje.

Roodkopje (18 nov)

Roodkopje, hét HipHopfeest van Groningen, mede opgericht door Mohamed Yusuf Boss, de artistiek leider van X_YUUF_BOSS, verzorgt het openingsfeest van Jonge Harten op 18 november in de machinefabriek. Verwacht een huisfeest vol met Red Cups, HipHop, RnB & Afro.

Studio X_YUSUF_BOSS: PLAYGROUND (24 nov)

In de Studio van X_YUSUF_BOSS aan de Folkingedwarsstraat 16 zijn allerlei festivalactiviteiten: workshops, voorstellingen en meer. Op 24 november nodigt X_YUSUF_BOSS het publiek van Jonge Harten uit voor PLAYGROUND. Vanaf 21:00 uur is de studio open voor ontmoeting en uitwisseling op ongedwongen wijze.

Ook iets voor jou?

Blog / / door: Lieke van den Krommenacker

Centrale gast 2022: Mohamed Yusuf Boss

Wat je ook doet, jaag de regen achterna Jonge Harten werkt ook dit jaar weer met twee centrale gasten: theatermakers die meedenken met de programmering…

Blog / / door: Lieke van den Krommenacker

Centrale gast 2022 Alexandra Broeder

Huiveren zonder voor je leven te hoeven vrezen Jonge Harten werkt ook dit jaar weer met twee centrale gasten: theatermakers die meedenken met de programmering…

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble