Jonge Harten zoekt per 1 juni een Zakelijk Leider (0,5 FTE) (M/V/X) - Jonge Harten

Jonge Harten zoekt per 1 juni een Zakelijk Leider (0,5 FTE) (M/V/X)

Jonge Harten is een negendaags podiumkunstenfestival voor jong publiek. Het festival vindt jaarlijks plaats eind november in Groningen (stad en provincie). We werken nauw samen met zowel culturele als onderwijs- en sociaal maatschappelijke instellingen. We zijn op zoek naar een zakelijk leider. Heb je zin om dit ambitieuze en eigenzinnige theaterfestival vanuit een zakelijk, financieel en organisatieperspectief mee te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Jonge Harten bestaat uit een kernteam (directeur, zakelijk leider, curator, hoofd publiek en hoofd productie) dat in aanloop naar het festival groeit naar een festivalteam. Als zakelijk leider val je onder eindverantwoordelijkheid van de directeur en samen geven jullie leiding aan het team en maken meerjarenstrategie. Jij draagt zorg voor de vertaling van artistieke en inhoudelijke plannen naar realiteit. Je bent verantwoordelijk voor fondsenwerving, het maken en beheren van de begroting, jaarrekening en afrekeningen. 

In het voorjaar werken we intensief en met een klein team aan de voorbereidingen en fondsenwerving en in het najaar breiden we uit naar een festivalteam, ontvangen we (inter)nationale theatermakers en jong publiek,waar een hands-on mentaliteit voor nodig is. 

Werkzaamheden

 • Samen met de directeur geef je leiding aan het (kern)team
 • Je trekt de kar in het opstellen van jaar- en werkbegrotingen en jaarrekeningen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en garanderen van veilige werkomgeving en nastreven van de Fair Practice Code.
 • Je bent verantwoordelijk voor de strategie en uitvoering fondsenwerving, van aanvraag tot verantwoording.
 • Je onderhoudt samen met directeur het contact met het bestuur.
 • Je verstevigt en onderhoudt de verschillende partnerschappen en het netwerk van Jonge Harten (instellingen, fondsen, overheden, en samenwerkingspartners).

Dit ben jij:

 • Je hebt een opleiding en/of relevante werkervaring als zakelijk leider (of een vergelijkbare functie). 
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een klein team enthousiaste medewerkers.
 • Je bent je ervan bewust dat je een voorbeeldfunctie hebt binnen de organisatie.
 • Je hebt affiniteit met (werken met) jongeren (12-29), jonge opdrachtnemers en makers.
 • je beschikt over kennis van de professionele podiumkunstensector & ervaring met kunst en cultuurbeleid en een relevant netwerk in de culturele sector (bij voorkeur in Noord Nederland).
 • Je bent een verbinder, die noodzaak omzet naar realiteit.
 • Je hebt inzicht en ambitie om cultuur hoog op de politieke agenda te krijgen en de sector te innoveren gelijk de Fair Practice Code.
 • Heb je oog voor intersectionaliteit betreffende personeel, partners, programma en publiek? 
 • Jonge Harten wil een werkgever zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, zich veilig voelt. Als leider en voorbeeld binnen de organisatie draag je deze waarden uit en kom je in actie als dat nodig is.

Ben je zelfstandig, teamplayer, enthousiasmerend, initiatiefrijk, stressbestendig en op de hoogte van ontwikkelingen en uitdagingen binnen het cultuurbeleid? Durf je te zeggen waar het op staat en kan je goed luisteren naar wat er nodig is? Kan je grenzen bewaken en kan je buiten bestaande kaders denken? Laat ons dan weten hoe jij deze functie graag zou willen invullen. 

Ook als je je niet herkent in alle bovenstaande functie-eisen nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden:
Een inspirerende en relevante werkplek op de Kunstwerf, waar naast Jonge Harten ook Theater De Steeg, Het Houten Huis, NITE/ Club Guy & Roni en De Noorderlingen zijn gevestigd. Jonge Harten is een ambitieuze organisatie, waar ontwikkeling voorop staat: dus ook die van jou! Salaris is uiteraard conform cao Theater en Dans. Gemiddeld werk je 20 uur per week. Jonge Harten biedt ruimte voor talentontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Solliciteren?
Neem bij interesse of vragen of twijfel vooral contact op met artistiek directeur Karlijn Benthem via karlijn@jongeharten.nl 0f 06 20879596. 

Reacties met motivatie en cv graag uiterlijk 25 maart 2024 naar info@jongeharten.nl