DOE NORMAAL - Jonge Harten

DOE NORMAAL

VRIJDAG Route Oog voor detail

 • Prijs

  € 2,50

 • Locatie

  Prinsentheater

 • Credits

  Regie: Claudine Pantophlet, Anke Odinga | SpelersMarije Hobbelen, Rob Kooi, Lennie Tromp, Mara van der Zwaard | Techniek: Marcel de Bruin

 • Kijkwijzer i

  STAGE

DOE NORMAAL

De norm. Iedereen verhoudt zich ertoe. Probeert de norm te veranderen, zet zich er tegen af of wil er juist aan voldoen. Maar wat als een behandelaar tegen je zegt dat je buiten de norm valt?

Vier jongvolwassen nemen ruimte in, geven het vorm. Ze nemen de tijd om hun ruimte te creëren en geven jou de ruimte om naar hen te mogen kijken, te luisteren. Intieme beelden, geluiden en verhalen volgen elkaar op. Vier persoonlijke verhalen met ieder hun eigen vragen:

Word ik met of zonder een diagnose meer geaccepteerd?
Geeft een diagnose antwoorden of roept het meer vragen op?
Wat is de invloed van het (niet) hebben van een diagnose op mijn identiteit?
Wie bepaalt mijn identiteit?

Tijdens de voorstelling ‘Doe normaal’ word je meegenomen in de wereld van vier jongvolwassenen die deze woorden veelvuldig te horen hebben gekregen. Allemaal hebben ze hier een eigen betekenis aan gegeven, een visie, een antwoord.

Een beeldende voorstelling gespeeld door de acteurs van route Oog voor detail. Deze lesroute bestaat nu een jaar bij VRIJDAG en is gericht op jongeren met autisme. Theaterdocent Claudine Pantophlet en pedagoog Anke Odinga verzorgen de lessen waarbij net iets meer aandacht wordt besteed aan de voorbereidingen en lesopbouw; lessen waarin spelen en theater maken centraal staan. 

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!