STAGE - Jonge Harten

STAGE

Jonge Harten

Knelis
 • Prijs

  € 32,50 (incl. avondeten)

 • start locatie

  Dit hangt af van je discipline

 • Kijkwijzer i

  STAGE

Doe mee met de STAGE dag!

Op 25 november kun je meedoen met de STAGE dag van Jonge Harten. Dit is namelijk de dag waarin jongeren tussen (de 15 en 20 jaar) Jonge Harten overnemen. Dit doe je door zelf te gaan maken dit dezelfde dag ook te laten zien. We willen namelijk dat jongeren op de laatste dag van Jonge Harten de podia kapen die 8 dagen lang ingenomen werden door professionele artiesten. 

Waar kan ik uit kiezen?

Op deze dag gaan we uiteen in verschillende groepen met verschillende makers. Elke maker heeft een eigen discipline. Je kunt kiezen uit: zang, dans, performance en tekst. (Dit moet je al doen als je een kaartje koopt). Wij zorgen dan dat je op de dag aan de juiste maker wordt gekoppeld en dan is het tijd om te gaan maken.

Waar werken we naartoe?

Elke maker gaat mijn zijn eigen groep een scene maken. Al deze scenes samen vormen de eindvoorstelling van Jonge Harten, die je ’s avonds in de Stadsschouwburg voor publiek gaat spelen.

Hoe ziet de dag eruit?

 • 13.00 uur –  Je start op de locatie van jouw maker
  (we laten weten waar dit is nadat je een kaartje hebt gekocht) 
 • 17.30 uur  – We gaan met alle spelers en makers eten in het Festivalhart
 • 18.30 uur  – Aanvang van de repetitie op het podium van de Stadsschouwburg
 • 20.30 uur –  Het is tijd om jullie performance te laten zien aan het publiek 
 • 21.30 uur  – We sluiten af met een feest op het podium van de Stadsschouwburg 

Wil je komen kijken naar de deelnemers van de STAGE dag? Dat kan! 

’s avonds om 20.30 uur presenteren de deelnemers van STAGE  hun scènes in de Stadsschouwburg . Om hiernaar te komen kijken vragen we je een kaartje te kopen. Dat kan via deze link. Een kaartje kost € 5,-

De makers van STAGEdag

Gaja Caruso is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in Slovenië. In Groningen maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre. Binnen Stage duikt ze met een groep jongeren in de taal die dans kan zijn.

Shara Maaskant is danser en chorograaf. Op jonge leeftijd heeft ze meegewerkt aan projecten voor Urban House Groningen. Ze woont in Groningen, waar ze onder andere danst en creëert voor het gezelschap X_Yusuf_Boss. Shara was ook één van de makers bij de laatste editie van De Wijk De Wereld. Voor STAGE zal ze met jonge mensen een choreografie ontwikkelen die vertrekt vanuit de Hip Hop Cultuur.

Joop Oonk is een pionier op het gebied van inclusiedans. Sinds 2013 werkt Oonk aan de inclusieve podiumkunsten. Inmiddels heeft ze het werkveld veroverd met haar eigen, innovatieve dansgezelschap: Misiconi. Misiconi is een inclusief, gemixt dansgezelschap gevestigd in Rotterdam waar ongelijkheid de grootste troef is. Voor STAGE ontwikkelt Joop een fysieke performance die vertrekt vanuit vorm.

Gerbrand Bos  en Elike Roovers  (Raven) zijn als theatermakers het hele festival aan de slag bij Jonge Harten. Met “Wearable Stories” creëren ze intens materiaal voor een theatrale fashion performance die ze zullen vormgeven op de STAGEdag met jongeren uit de stad.

Adanma Okoro is theatermaker en docent en creëert voorstellingen met jonge mensen voor diverse gezelschappen in Amsterdam. Ze is vastverbonden aan De Gasten als theatermaker en komt voor STAGE speciaal overgevlogen vanuit Amsterdam om hier te werken met jonge mensen uit Groningen. Bij Adanma ga je als jonge maker mee de vloer op als speler.

Zola Bikouta Nkaoulou is zangeres en songwriter. Haar werk toont ze in de vorm van concerten onder andere onder de vleugels van Noordstaat. Voor STAGE gaat ze aan de slag met jonge mensen uit Groningen, die voor één avond onderdeel willen worden van haar programma. Voor iedereen die ervan droomt om een keer onderdeel te zijn van een muzikaal concert als zanger.

Karlijn Benthem is naast directeur van Jonge Harten ook ervaren theatermaker. Als maker gaat ze steeds op zoek naar de stem van jonge mensen. Tijdens STAGE zal ze jongeren de kans geven om hun ideeën, dromen en meningen neer te schrijven en hoorbaar te maken voor de hele stad Groningen.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!