FIELD L maandag - Jonge Harten

FIELD L maandag

Talk + Nico Pul - Drie bomen zijn ook een bos. + Double Bill - Hoogtij(d) + De Grote Krimp World Tour

 • Prijs

  € 25

 • Aanvang onderdelen

  • 16.30 uur TALK
  • 19.00 uur Nico Pul – Drie bomen zijn ook een bos.
  • 20.30 uur Double Bill – Hoogtij(d) + De Grote Krimp World Tour
 • Kijkwijzer i

  FIELD

FIELD L op maandag: Talk + Nico Pul – Drie bomen zijn ook een bos.  + Double Bill – Hoogtij(d) + De Grote Krimp World Tour

Ben jij een jonge maker? Ben je bijna afgestudeerd of ben je net begonnen in het werkveld? Of ben je enorm geïnteresseerd in het makerschap? Kom dan naar de FIELDdagen van Jonge Harten. Deze FIELD dagen staan in het teken van: deelnemen, ontmoeten en kijken. 

DEELNEMEN – MASTERCLASS
Ook kun je je deelnemen aan masterclasses. Er zijn 5 verschillende masterclasses. De masterclass van De Dansers, een spoken word masterclass van Cissy Joan, een netwerk masterclass, een masterclass van BonteHond en een 2daagse masterclass van moOn ProductionsWil je meedoen aan een masterclass? De tickets voor deelname aan een masterclass zijn los te bestellen. 

ONTMOETEN – TALK
Op maandag en dinsdag kunnen jonge makers met elkaar en met experts en organisatoren uit de sector in gesprek over de status en werkwijze in het werkveld. Er is ruimte voor ontmoeting, nieuwsgierigheid en herkenning. We bieden een zo breed mogelijk scala aan experts aan. Van makers, regisseurs, schrijvers, (creatief) producenten, zakelijk leiders, curatoren en programmeurs. Op beide dagen zullen andere experts aanwezig zijn. 

KIJKEN – VOORSTELLINGEN
Het laatste doel van FIELD is gezamenlijk kijken naar theater en een nagesprek. We hebben verschillende voorstellingen geprogrammeerd die passen bij FIELD. 

PAKKETTEN
Om het kiezen makkelijker te maken hebben we binnen de FIELDdagen verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Het FIELD L pakket op maandag bestaat uit een Talk en onderstaande voorstellingen. 

Nico Pul – Drie bomen zijn ook een bos.

Jelle, Tim en Julia komen op maandag 20 november om 19:00 het theater binnen.
Ze kennen elkaar niet. Natuurlijk hebben ze gesproken en namen uitgewisseld.
Nog nooit hebben ze met elkaar op de vloer gestaan.
Ik, Nico, heb apart met ieder een week gerepeteerd aan een choreografie.
Ze weten zelf wat ze moeten doen.
Ze weten niet wat de ander gaat doen.
De choreografie is de verbinding tussen elkaar.
Ze gaan elkaar verrassen en elkaar in de weg zitten.
Komt het samen of blijven ze individueel?
Kan ik een bos maken met drie bomen?
Ik denk van wel.

Ik denk van wel.

Esther van der Wel – Hoogtij(d)

“Aan iedereen die weleens wat vindt: ik vind dat je moet zwijgen. Over wat moeten vinden. Over niks willen vinden. Over eigenlijk lief willen zijn. Over daar wat van vinden. Over Paul Verhoeven. En Frits. Ook zeker over Frits.”

Esther van der Wel (1997, Nijmegen) is in 2022 afgestudeerd van de opleiding Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, met Hoogtij(d) als masterproef. Hen wil graag dingen maken die wat doen, die echt en persoonlijk zijn, maar zonder zwaarte of gedoe. Het moet tenslotte wel gezellig blijven. Hoogtij(d) is Esthers eerste solovoorstelling en gaat over ongeveer alles. Opinies, anti-opinies, de koning, gender en boeren. Maar bovenal medemenselijkheid en een beetje liefde.

KRT / Explore the North – De Grote Krimp World Tour

Popsensatie KRT maakt een comeback om het krimpen van ons heelal te vieren. Welkom bij De Grote Krimp World Tour.

We don’t need NASA to tell us the truth.
We don’t need politics.
We don’t need journalism.
We don’t need facebook.
We can feel it.
The universe is shrinking.
We are shrinking.
Welcome, to the Grote Krimp World Tour.

Op een dag keert de groei van het heelal zich om, en begint De Grote Krimp. Duik in een concert van de legendarische band KRT, die naar aanleiding van deze wereldschokkende gebeurtenis een comeback maakt. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steken ze het publiek een hart onder de riem. Maar kan je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn?

Woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten brengen met dit literaire popconcert een tegenmythe voor de mythe van de groei.

KRT is de gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. KRT kwam tot stand tijdens de Verwonderkamer, een ontmoeting tussen Vlaamse en Friese schrijvers gerealiseerd door Explore the North (Leeuwarden) en deBuren (Brussel).

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!